Peuteropvang De Stampertjes

Peuterspeelgroep De Stampertjes is een onderdeel van kinderopvang De Petteflet. 
De peuterspeelgroep is een leuke en leerzame speelplaats voor kinderen van twee tot vier jaar. De peuterspeelgroep heeft twee groepen verdeeld over vier dagdelen.
Elke groep bestaat uit maximaal 16 kinderen, die de speelzaal twee dagdelen per week bezoeken. Er werkt een vaste leidster op elke groep, verder kan er nog gerekend worden op de hulp van stagiaires. 

Op de peuterspeelgroep wordt er gewerkt met het VVE programma Peuterplein. VVE staat voor Voor-en Vroegschoolse Educatie. VVE wordt gefaciliteerd door de gemeente. Peuterplein is het meest complete pakket voor iedereen die met peuters werkt. In de eerste plaats vanwege de grote hoeveelheid activiteiten: meer dan 130 activiteiten. Daarnaast bestaat het pakket uit gevarieerde materialen zoals prentenboeken, een schootboek, themakaternen en de eigenwijze handpop Raai de kraai. Maar Peuterplein is ook compleet omdat het alle ontwikkelingsgebieden stimuleert die voor peuters van belang zijn: taal, voorbereidend rekenen, bewegen, expressie, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Peuterplein is ontwikkeld op basis van de VVE-richtlijnen, zodat wij ook kinderen met een taalachterstand verder kunnen helpen.

Download hier het informatieboekje van de peuteropvang.

stampertjes-hoog